LUE ENSIN TÄMÄ

Kuka voi hakea tuettua lomaa?

Tuettua lomaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat ihmiset, jotka eivät omin varoin pysty järjestämään lomaa.
Lomaa on mahdollisuus hakea yksin, ystävän tai perheen kanssa. Tuettujen lomien haku päättyy 3 kuukautta ennen lomaa, kesän perhelomien haku päättyy 15.3.

Lomapäätökseen vaikuttavat

  • Taloudellinen tilanne: pienet tulot, asunto- ja opintolainat tai muut erityiset kulut.
  • Sosiaaliset syyt: työttömyys, lomautus, perheongelmat, perheen koko, omaisen hoitaminen ja yksinhuoltajuus tai muutoin vaikea elämäntilanne.
  • Terveydelliset syyt: vammat, fyysiset ja/tai psyykkiset pitkäaikaissairaudet.
  • Aikaisempi lomatuki: tuettu loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Mitä tuettu loma maksaa Sinulle?

Aikuinen maksaa viiden vuorokauden täysihoitolomasta 100 euroa (alk. 1.1.2020). Alle 16-vuotiaat lapset lomailevat maksutta vanhempiensa kanssa.

Joissakin erityisryhmälomissa omavastuu on alennettu 60 euroon. Tämä kerrotaan erikseen näiden lomien esittelyssä.

  • Lomailija maksaa omavastuuosuuden ja matkat.
  • Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen saa lisämaksusta, maksu vaihtelee lomapaikoittain.
  • Lapsiperhelomilla on lisävuode tai muu perhemajoitus.
  • Kaikilla lomilla on täysihoito: aamiainen, lounas ja päivällinen, lapsiperhelomilla myös iltapala (ei joulu).
  • Jokaisella lomalla on lomateeman mukaista monipuolista ohjattua maksutonta ohjelmaa.

Miten voit hakea lomalle?

Lomalle haetaan täyttämällä lomahakemus. Tutustu lomateemoihin ennen hakemuksen täyttämistä, esim. lapsia ei voi ottaa kaikille lomille mukaan. Sähköiseen lomahakemukseen pääset kun olet ensin valinnut itsellesi oikean lomateeman.

Kiinnitä erityistä huomiota perusteluosan täyttämiseen. Lomapäätökset tehdään hakemusten perusteella. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia emme voi käsitellä.

Suuren hakijamäärän vuoksi voimme tarjota tuetun loman vain osalle valintaperusteet täyttävistä hakijoista. Lomapaikka ja -aikavaihtoehtoja kannattaa laittaa useita.


Myönnetystä lomasta ilmoittaminen

Vain lomalle valituille lähetetään kutsu ja omavastuulasku, yleensä kahta kuukautta, mutta viimeistaan kuukausi ennen loman alkua.

Osa hakemuksista jää jonottamaan mahdollisia peruutuspaikkoja, jolloin kutsu lähetetään, mikäli peruutus tulee.


Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimistä veloitetaan lisämaksu joka vaihtelee lomapaikoittain. Lomapaikoissa on vain muutamia huoneita, joihin voi ottaa lemmikin mukaan, joten tee varaus heti lomapäätöksen saatuasi suoraan lomapaikkaan. Lemmikkihuoneen lisämaksuista lisätietoa lomakohde-esittelyissä.


Henkilötietojen käsittely

Suhtaudumme tietosuojaasi vakavasti. Käytämme henkilötietojasi vain ennalta kertomiimme käyttötarkoituksiin ja käsittelemme henkilötietojasi yksityisyytesi vaarantumatta.

Käsittelemme henkilötietojasi vain siinä laajuudessa kuin se on käsittelyn kannalta tarpeellista. Tietojasi käsittelevät ainoastaan henkilöt, joiden tehtäviin tietojen käsittely kuuluu. REKISTERISELOSTE


Kannattaa hakea sähköisesti

Lomaa on kätevintä hakea sähköisesti menemällä LOMAHAKUUN.

Mikäli et voi hakea lomaa sähköisesti voit tulostaa hakemuksen: LOMATUKIHAKEMUS (pdf)

Voit myös tilata postitse hakemuksen ja painetun lomakalenterimme.