Lomatoiminta jatkuu epävarmuuden keskellä

Haut kuluvan vuoden 2020 Solaris-lomille ovat päättyneet. Uusi lomakalenteri ilmestyy lokakuun aikana ja kaikki vuoden 2021 tuetut lomat tulevat hakuun tammikuun alussa. Solaris-lomia järjestetään ensi vuonna 19:ssa kotimaan kohteessa, muutama lomapaikka on jäänyt pois viime vuodesta.

Tuettujen lomien rahoitus on luvattu Suomen hallituksen puolesta turvata ainakin ensi vuodelle 2021, mutta tieto Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn jakamasta rahoituksesta saadaan tuttuun tapaan vasta joulukuussa.

Koronatilanteen paheneminen luo epävarmuutta loppusyksyn ja joulukauden lomien toteutumiselle. Toistaiseksi lomajaksot on pystytty järjestämään sovitusti. Yksittäiset asiakkaat ovat peruneet lomiaan ja heidän tilalleen otettu hakijoita jonopaikoilta. Lomansa peruuttaneet voivat hakea uutta lomaa ensi vuodelle.

Alkusyksyn eläkeläisryhmät ovat olleet hyvin tyytyväisiä lomajärjestelyihin korona-ajasta huolimatta. Parhaillaan käynnissä ovat lapsiperheiden syyslomat.

Teemme kaikkemme turvallisen lomailun eteen lomajärjestössä ja lomakohteissa. Lomakohteissa noudatetaan viranomaismääräyksiä. Tärkeää on, että lomalle ei osallistuta sairaana ja huolehditaan turvaväleistä ja hygieniasta. Kaikissa Solaris-lomakohteissa tarjotaan lomalaisille kertakäyttömaskit. Korona-altistuksia tai tartuntoja ei ole ollut.

Yritämme lomatoiminnassa toteuttaa perustehtäväämme erikoisessa tilanteessa. Samalla myötäelämme asiakkaidemme ja matkailualan huolia. Voimia kaikille loppuvuoteen, ja pidetään yhteyttä!

 

Aino Majava

Toiminnanjohtaja

Solaris-lomat ry