Ryhmälomat 2025

Vuonna 2024 järjestettävät vertaistukilomat on listattu täällä. Niihin voivat hakea yhdistyksen kohderyhmään kuuluvat henkilöt.

Vuoden 2025 haku yhdistyksille on päättynyt 15.5.2024.

Ryhmälomien toteutumisen edellytyksenä on, että Solaris-lomat ry saa STEAn avustusta vuodelle 2025. Lomasta peritään omavastuuosuus, joka on lomakohteesta riippuen 100 € tai 120 €/henkilö (ks. omavastuun hinta lomakohdetiedoista). Alle 16-vuotiaat maksutta.

Lisätietoja tuettujen lomien järjestämisestä ja sisällöstä saatte ottamalla yhteyttä lomasihteeri Pia Peräkylään, pia.perakyla@solaris-lomat.fi tai puhelin 043 824 3095 arkisin klo 9-12.

Mitä ovat yhdistysten ryhmälomat?

Solaris-lomat ry järjestää tuettuja ryhmälomia yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Lomien tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä, tukea arjessa selviytymistä ja antaa vertaistukea. Toivomme mukaan uusia yhdistyksiä ja ensikertalaisia hakijoita. Hakijoiden tulee täyttää valintakriteerit, kuten pienituloisuus.

Tuetut lomat on tarkoitettu pienituloisille Suomessa vakituisesti asuville ihmisille, jotka eivät omin varoin pysty järjestämään itselleen lomaa. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Lomatuki voidaan myöntää korkeintaan joka kolmas vuosi ja enintään kolme kertaa kymmenen vuoden aikana.

Kaikki lomajaksot ovat viiden vuorokauden pituisia ohjelmallisia lomia, joilla on täysihoito. Lomapaikan tarjoaman ohjelman lisäksi toivomme yhdistyksenne omaa osuutta loman sisältöön.

Lomapaikat, joissa tuettuja ryhmälomia järjestetään ovat Hotelli Keurusselkä (Keuruu), Härmän Kylpylä (Ylihärmä), Hyvinvointikeskus Apila (Kangasala), Imatran Kylpylä (Imatra), Kruunupuisto (Punkaharju), Kunnonpaikka (Siilinjärvi), Kuortane Sport Resort (Kuortane), Kylpylähotelli Rauhalahti (Kuopio), Lehmirannan lomakeskus (Salo), Lohja Spa & Resort (Karjalohja), Piispala (Kannonkoski), Spahotel Casino (Savonlinna), Spa Hotel Sani (Kalajoki), Tanhuvaara Sport Resort (Savonlinna), Vesileppis (Leppävirta) ja Virkistyshotelli Yyteri (Pori).

Kaikki lomaryhmät tulevat julkiseen hakuun nettisivuillemme ja painettuun esitteeseemme. Hakijoilta ei saa edellyttää yhdistyksenne jäsenyyttä, lomalle voi siis hakea kuka tahansa kyseiseen kohderyhmään kuuluva. Jos ryhmä järjestää yhteiskuljetuksen, myös ryhmän ulkopuolisten henkilöiden pitää halutessaan voida osallistua kuljetukseen (kuljetuksesta saa periä maksun). Ryhmänvetäjän yhteystiedot annetaan kaikille kyseisen loman saaneille.

Pienempiä yhdistyksiä saatetaan yhdistää yhteislomalle toisen yhdistyksen kanssa. Ryhmälomaa voi myös hakea yhdessä toisen yhdistyksen kanssa, molemmat ryhmät täyttävät omat ryhmälomahakemuksensa ja mainitsevat toistensa nimet hakemuksissaan.