Ryhmälomat 2022

Solaris-lomat ry järjestää tuettuja lomia Veikkauksen tuella. Ryhmälomia järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Lomien tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä, tukea arjessa selviytymistä ja antaa vertaistukea.

Tuetut lomat on tarkoitettu pienituloisille Suomessa vakituisesti asuville ihmisille, jotka eivät omin varoin pysty järjestämään itselleen lomaa. Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein, myös edelliset lomatuet vaikuttavat valintaan.

Kaikki lomajaksot ovat viiden vuorokauden pituisia ohjelmallisia lomia, joilla on täysihoito. Lomapaikan tarjoaman ohjelman lisäksi toivomme yhdistyksenne omaa osuutta loman sisältöön.

Lomapaikat, joissa tuettuja ryhmälomia järjestetään: Hotelli Kivitippu Lappajärvellä, Imatran Kylpylä Imatralla, Lohja Spa & Resort Karjalohjalla, Virkistyshotelli Yyteri Porissa, Kunnonpaikka Siilinjärvellä, Lomakeskus Kuntoranta Varkaudessa, Kylpylähotelli Rauhalahti Kuopiossa, Kylpylähotelli Sani Kalajoella, Lehmirannan lomakeskus Salossa, Koivupuisto Ylöjärvellä, Piispala Kannonkoskella ja Vesileppis Leppävirralla.

Kaikki lomaryhmät tulevat julkiseen hakuun nettisivuillemme ja painettuun esitteeseemme. Hakijoilta ei saa edellyttää yhdistyksenne jäsenyyttä, lomalle voi siis hakea kuka tahansa kyseiseen kohderyhmään kuuluva. Jos ryhmä järjestää yhteiskuljetuksen, myös ryhmän ulkopuolisten henkilöiden pitää halutessaan voida osallistua kuljetukseen (kuljetuksesta saa periä maksun). Ryhmänvetäjän yhteystiedot annetaan kaikille kyseisen loman saaneille.

Pienempiä yhdistyksiä saatetaan yhdistää yhteislomalle toisen yhdistyksen kanssa. Ryhmälomaa voi myös hakea yhdessä toisen yhdistyksen kanssa, molemmat ryhmät täyttävät omat ryhmälomahakemuksensa ja mainitsevat toistensa nimet siinä.

Lomasta peritään omavastuuosuus, joka on 100 euroa/henkilö. Alle 16-vuotiaat maksutta.

Ryhmälomahaku vuodelle 2022 on päättynyt. Valitsemme yhteistyökumppanit syksyn aikana ja pyrimme ilmoittamaan päätökset lokakuun loppuun mennessä. Lomien myöntämisen edellytyksenä on, että Solaris-lomat ry saa STEAn avustusta vuodelle 2022. Uusi ryhmälomahaku vuodelle 2023 avataan 1.3.2022.

Lisätietoja sosiaaliperusteisten lomien järjestämisestä ja sisällöstä saatte kotisivuiltamme www.solaris-lomat.fi tai ottamalla yhteyttä lomasihteeri Pia Peräkylään, pia.perakyla@solaris-lomat.fi tai puhelin 043 824 3095.