Muutoksia karenssiin ja omavastuisiin

Solaris-lomat ja muut lomajärjestöt pidentävät lomahaun karenssia yhdestä täydestä kalenterivuodesta kahteen.  Muutos tulee voimaan vuoden 2024 lomahakuun. Tuetun loman voi siis saada jatkossa enintään joka kolmas vuosi. Samalle henkilölle voidaan myöntää tuettu loma enintään kolme kertaa 10 vuoden ajanjaksolla. Tämä johtuu siitä, että rahoittajamme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA haluaa kohdentaa lomatuen etenkin uusille ihmisille.

Yli 16-vuotiaan lomalaisen maksama omavastuumaksu nousee Solaris-lomien kylpyläkohteissa 120 euroon. Tämä johtuu inflaatiosta ja kasvaneista kustannuksista lomien järjestämisessä. Muissa kohteissa omavastuu on edelleen 100 euroa per 5 vrk täysihoitoloma. Lapsilta ei peritä omavastuumaksua. Näkövammaisten lomissa on alennettu omavastuumaksu 60 euroa.