Ensi kertaa tuetulle lomalle 2023

Vuoden 2023 lomahaku on jo käynnissä. Mikäli saamme hakemamme STEA-avustuksen, pystymme järjestämään tuetun loman 11 000:lle pienituloisessa perheessä elävälle lapselle, työikäiselle, ikäihmiselle sekä potilas- ja vammaisryhmien edustajalle.

Järjestämme lomia 17:ssa kotimaan lomakohteessa. Huhmari jäi valitettavasti pois lomakohteiden joukosta aivan viime hetkellä.

Solaris-lomat järjestää tulevana vuonna vertaistukilomia 49 kumppaniyhdistyksen kanssa. Niistä 25 on paikallisia eläkeläisyhdistyksiä ja 22 on paikallisia potilasyhdistyksiä. Saimme iloksemme mukaan toimintaan kaksi uutta maahanmuuttajayhdistystä. Lisäksi järjestämme yhteistyölomia valtakunnallisten Näkövammaisten liiton ja Kuurojen liiton kanssa. Toivomme vertaistukilomille paljon kohderyhmiin kuuluvia hakijoita! Yhdistyksen jäsen ei tarvitse olla.

Suosittu Virkeänä eläkkeellä -lomateema on suunnattu 60—73-vuotiaille. Rauhallisempaa lomaohjelmaa kaipaaville tarjotaan Ikäloma 68+. Lapsiperhelomia on jälleen laaja valikoima. Koulujen loma-aikojen ulkopuolella keväällä ja syksyllä järjestämme joitakin lomia pienten lasten perheille. Työikäisten ja varhaiseläkeläisten lomia järjestetään ympäri vuoden. Vuoden 2023 päättävät odotetut joululomat perheille, aikuisille ja erityisryhmille. Niitä pääsee hakemaan vuoden 2023 alusta.

Ensimmäistä kertaa tuetulle lomalle hakevat ovat etusijalla vuoden 2023 lomahaussa. Lomalle kannattaa siis hakea rohkeasti, ellei ole aikaisemmin päässyt, ja kannustaa ystäviä, sukulaisia ja asiakkaita hakemaan. Annamme mielellämme lisätietoja niille, jotka eivät tunne tuettua lomatoimintaa. Toisaalta monta kertaa tuetulla lomalla olleiden on aikaisempaa vaikeampi tulla valituksi. Tämä johtuu siitä, että rahoittajamme STEA on painottanut ensikertalaisuuden merkitystä lomatuen myöntämisessä.

 

Lomaterveisin

Aino Majava

Toiminnanjohtaja, Solaris-lomat ry