Koronapassi lisää tuetun loman turvallisuutta

Lomajärjestöt eivät vaadi asiakkailtaan koronapassia, mutta lomapaikat voivat niin tehdä. Koronapassia voidaan kysyä jo majoitukseen kirjautumisen yhteydessä, tai se voi olla edellytyksenä esimerkiksi illallisruokailuun osallistumiselle ravintolassa. Koronapassi on siis hyvä olla mukana lomalle lähtiessä.

Se, onko koronapassi välttämätön olla loman toteutumiseksi, riippuu lomapaikan ja sen alueen käytännöistä. Lomalaisille kerrotaan näistä asioista lomapaikan pari viikkoa ennen lomaa lähettämässä infokirjeessä.

Lomakohteissa ei ole tilaa järjestää yhden hengen huoneita kaikille yksin matkustaville Solaris-lomalaisille. Lisämaksullisen yhden hengen huoneen saatavuutta voi tiedustella suoraan lomapaikasta, kuten yleensäkin.

Solaris-lomat ei suunnittele loppuvuoden 2021 tuettujen lomien siirtämistä tai perumista. Jos haluat itse perua sinulle myönnetyn tuetun loman, tee se mahdollisimman pian. Jos loman omavastuu on maksettu, palautamme sen maksajalle, ja voit halutessasi hakea uutta lomaa vuodelle 2022.

Lomapaikan käytännöistä ja mahdollisista erityisjärjestelyistä kannattaa kysyä suoraan lomapaikasta. Solaris-lomien lomasihteerit vastaavat tiedusteluihin arkisin klo 9-16, puhelinaika 0600 418 200 klo 9-12 ja sähköposti solaris@solaris-lomat.fi