Vuoden 2022 lomahaku on auki

Vuoden 2022 lomakalenteri julkaistiin marraskuun alussa. Pystymme järjestämään tuetun loman noin 11 500:lle vähävaraiselle lapselle, työikäiselle, ikäihmiselle sekä potilas- ja vammaisryhmien edustajalle. Järjestämme lomia yhteensä 19:ssa kotimaan lomakohteessa.

 

Solaris-lomat järjestää tulevana vuonna vertaistukilomia 50 kumppaniyhdistyksen kanssa.  Niistä 30 on paikallisia eläkeläisyhdistyksiä ja 17 on paikallisia potilasyhdistyksiä. Lisäksi järjestämme yhteistyölomia valtakunnallisten Näkövammaisten liiton, Kuurojen liiton sekä Munuais- ja maksaliiton kanssa.

 

Laajensimme Virkeänä eläkkeellä -lomateeman ikäryhmää 60-75-vuotiaisiin. Rauhallisempaa lomaohjelmaa kaipaaville yli 70-vuotiaille tarjotaan Ikäihmisten hyvinvointiloma. Ukkohalla Kainuussa palaa lapsiperhelomien laajaan valikoimaan. Koulujen loma-aikojen ulkopuolella keväällä ja syksyllä tarjoamme lomia pienten lasten perheille.  Työikäisten ja varhaiseläkeläisten lomia järjestetään ympäri vuoden. Vuoden 2022 päättävät odotetut joululomat perheille, aikuisille ja erityisryhmille.

 

Lomajärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja tänä syksynä olemme jännittäneet sähköisen lomahakujärjestelmän uudistusta. Korjaamme parhaillaan viimeisiä vikoja uudesta järjestelmästä, joka on asiakkaalle entistä selkeämpi ja helpommin saavutettava. Perustiedot kaikista lomajärjestöistä on koottu lomajarjestot.fi-nettisivuille.

 

Uudistimme myös lomahakemuksen, mukaan luettuna paperilomakkeeen, sisältöä vuoden 2022 lomahakuun. Saamme jatkossa hakijoiden elämäntilanteesta selkeät muuttujat, joita voimme verrata heidän lomanjälkeiseen elämäntilanteeseensa. Kyselemme myös entistä tarkemmin sitä, mitä odotuksia hakijoilla on tuetulle lomalle. Tiedot loman vaikutuksista ihmisten hyvinvointiin sekä kaikki palaute palvelun laadusta on välttämätöntä lomatoiminnan jatkon kannalta. Tietoja hakijoiden elämäntilanteesta ja sen muutoksista käsitellään nimettömästi.

 

Lomaterveisin

 

Aino Majava

Toiminnanjohtaja, Solaris-lomat ry