Ohjeita loma-asiakkaille poikkeustilanteessa

Lomajärjestöt ovat päättäneet keskeyttää tuetut lomat koronaepidemian hillitsemiseksi. Päätös noudattaa viranomaisten linjauksia. Kaikki maalis-, huhti- ja toukokuun 2020 tuetut Solaris-lomat on siten peruttu. Ne pyritään kuitenkin järjestämään myöhemmin.

Solaris-lomat on yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden loma peruuntuu. Asiakkaiden maksamat omavastuut palautetaan kokonaisuudessaan perutuista lomista. Pyydämme ilmoittamaan sitä varten meille omavastuun maksajan nimen ja tilinumeron, ilmoittaa voi puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakas voi myös niin halutessaan jättää omavastuun sisään odottamaan korvaavaa lomaa.

Järjestämme peruttua lomaa korvaavan loman lähtökohtaisesti samassa paikassa, mihin loma oli alun perin myönnetty. Tätä ei kuitenkaan voida varmaksi taata. Ne, joille myönnetty tuettu loma peruuntui, voivat myös esittää lomatoiveita uusiin paikkoihin ja aikoihin.

Solaris-lomille jätetyt lomahakemukset käsitellään tavalliseen tapaan. Ne, jotka eivät ole vielä saaneet kutsua tuetulle lomalle, voivat odottaa päätöstä ilman toimenpiteitä. Päätös tuetusta lomasta saapuu viimeistään kuukausi ennen loman alkua.

Vuoden 2020 tuettuja lomia voi hakea tavalliseen tapaan hakuaikojen puitteissa. On mahdollista, että kesälomien ja loppuvuoden lomien järjestämiseen tulee muutoksia koronaepidemian suorasta tai välillisestä vaikutuksesta.

Solaris-lomien hakuaika päättyy 3 kk ennen loman alkua. Perheiden kesälomien 2020 haku on kuitenkin jo päättynyt 15.3.

Vastaamme kysymyksiin palvelunumerossa 0600 418 200 arkisin klo 9-12, puhelun hinta on 0,07 € eli seitsemän senttiä/minuutti + ppm.

Meihin saa yhteyden myös sähköpostilla solaris@solaris-lomat.fi ja tekstiviestillä p. 043 825 7130.