Lomajärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä

Solaris-lomat ry:n toiminnanjohtaja Aino Majava on valittu lomajärjestöjen yhteistyöryhmä LYR:in puheenjohtajaksi vuosiksi 2020-2021.

Sosiaalisen lomatoiminnan tarkoituksena on tarjota loma lapsiperheille, aikuisille sekä erityisryhmille, joilla ei siihen muuten olisi mahdollisuutta kodin ulkopuolella. Sosiaali- ja terveysministeriön alainen avustuskeskus STEA jakaa viidelle lomajärjestölle avustusta Veikkauksen tuotoista tuetun lomatoiminnan järjestämiseen.

Lomajärjestöt tekevät tiivistä yhteistyötä ja käyttävät yhteistä sähköistä asiointijärjestelmää, jonka kautta tuetut lomat haetaan ja myönnetään. Yhteistyöryhmän tehtäviä ovat lomatoiminnan kehittäminen sekä yhteydenpito STEAan, Sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kattojärjestöön SOSTEen sekä muihin sidosryhmiin.

Tarkemmat tiedot tuetuista lomista ja hakemuslomakkeet löytyvät lomajärjestöjen kotisivuilta (linkit alla).

 

Lomajärjestöjen yhteistyöryhmä LYR

Maaseudun Terveys ja Lomahuolto ry

Hyvinvointilomat ry

Solaris-lomat ry

Svenska Semesterförbundet rf  

Nasy – Naiset Yhdessä ry